ארכיון

המגזין

כל מה שרציתם לדעת על עולם העיצוב והצילום

טכניקות ייחודיות לצילום מזון


הטיפ הראשון אליכם אם כן עם צילום מזון, הוא לתעד את המנה פרונטלית. כלומר, עמדו מולה וצלמו אותה בגובה נמוך יחסית
קינוחים - צלמו את המנה פרונטלית ומגובה נמוך


עד לפני כמה שנים, צילומי אוכל היו נפוצים בעיקר בספרי בישול. כיום, תיעוד אוכל ושיתוף התמונות הוא ז'אנר בפני עצמו: מבקרי מסעדות עצמאיים, בלוגרים העוסקים בתחום האוכל, מתכונאים ובשלנים חובבים – כולם מצלמים את המנות שהם בישלו, הזמינו ואכלו ומשתפים אותן.


התכלית של צילומי מזון (בין היתר), היא להצליח להעביר באמצעות התמונה חוויה שיש לה טעם ספציפי, סאונד מסוים ואווירה ייחודית. אם במסגרת עיסוקכם כצלמים גם אתם מתעדים מזון, הטיפים הבאים יסייעו לכם להפוך את המנות הטעימות לפוטוגניות במיוחד:


1. צלמו את המנה פרונטלית ומגובה נמוך

את הטיפ הזה נחלוק אתכם דווקא מהכיוון של "מה לא לעשות": אל תצלמו אוכל מלמעלה. בצילום מזון חשוב להעביר בצורה מוחשית ככל הניתן את המנה המצולמת: את הגודל שלה, הטקסטורה שלה והפרופורציה שלה. כשמצלמים מלמעלה, נוצרת אשליה כאילו והמנה שטוחה – אין לה "גוף".


הטיפ הראשון אליכם אם כן עם צילום מזון, הוא לתעד את המנה פרונטלית. כלומר, עמדו מולה וצלמו אותה בגובה נמוך יחסית. לדוגמא: במידה והיא מונחת על שולחן האוכל, התכופפו לגובה השולחן וצלמו אותה כאילו ואתם עומדים מולה פנים אל מול פנים.


2. נקו את רעשי הרקע מהתמונה

צילום מזון נשען ברובו על אסתטיקה. בסופו של דבר, מסעדנים, בלוגרים או בשלנים חובבים, חולקים את אותה המטרה והיא לעורר תיאבון באלו שיצפו בתמונה (קוראי ספר הבישול, הלוקחות הנכנסים אל אתר האינטרנט של המסעדה או העוקבים ברשת החברתית). בצילום אוכל חשוב מאד לתת את הבמה כולה למנה המצולמת, ולנקות את "הלכלוכים" שמסביב. לדוגמא:

במידה ואתם בלוגרים המתעדים מנה ממסעדות, הבטיחו כי אין על השולחן (או פשוט בפריים) מפיות מלוכלכות.

מצלמים מנה שהכנתם בבית? שימו לב כי המשטח עליה היא יושבת (שולחן פינת האוכל/שיש), נקי. גם הפירורים הקטנים ביותר עוברים מצלמה.


3.העדיפו תמיד לצלם אוכל באור טבעי

כל עוד צילום המזון מתבצע בסטודיו, הרי שניתן לשחק עם תאורה ולמצוא את זו המחמיאה ביותר. עם זאת, במידה ואתם עתידים לצלם תפריט מסעדה/ מתכונים בבית, העדיפו לצלם אותם בבוקר. אין תחליף לאור הטבעי, קל וחומר כשמדובר על צילום מזון. צילומים בשעות החשיכה כמעט תמיד יחייבו שימוש בפלאש, שעלול שלא ממש להחמיא לפולנטה, לריזוטו או לעוגת הגבינה.


4.זה בסדר לאכול ואז לצלם!

לקחתם ביס מההמבורגר ורק אז נזכרתם שלא צילמתם? לא קרה דבר! בצילום מזון חשובה אמנם האסתטיקה, אך גם חשוב לשדר אותנטיות. ישנם המון מאכלים שרצוי ומומלץ לנגוס בהם/ לאכול מהם ורק אז לצלם. פעמים רבות ישנו רצון של הצופה/ עוקב/ קורא לראות איך נראית המנה מבפנים. לדוגמא:

עוגת שכבות (איך השכבות נראות, היחס בין העוגה לקרם)

סופגניות ממולאות (רק נגיסה בהן יכולה לספר על סוג המילוי / כמה הוא נדיב) כריכים לא שגרתיים ועוד...


אם יש לכם תשוקה לצילום בכלל וצילום מזון בפרט - אתם מוזמנים לברר לגבי קורס צילום למתקדמים שלנו!

פוסטים אחרונים
תגיות

בית ספר ירוק

קורסים של צילום

קורסים של עיצוב

facebook.png

Tel: 03-670-5033 | Email: study@yarokonline.co.il |קיבוץ עינת

© כל הזכויות שמורות לירוק בית ספר לתקשורת חזותית