top of page

המגזין

כל מה שרציתם לדעת על עולם הצילום

ארכיון

5 טיפים לתמונה מנצחת עבור צילום אדריכלות ועיצוב פנים

איך לשדרג את צילומי האדריכלות ועיצוב הפנים שלכם. לא משנה אם אתם מצלמים בטלפון או במצלמה מתוחכמת, יש כמה כללים שכדאי לכם ליישם בכל צילום.


איך לצלם עיצוב פנים וחלל - קורס צילום אדריכלות

היום יותר מתמיד תמונות טובות של צילום אדריכלות הן כלי שיווק מרכזי עבור אדריכלים ומעצבי פנים. תמונה טובה יכולה לשקף את היכולות האמיתיות של אדריכלים ומעצבי פנים ולהחמיא לעבודתם. היא גם יכולה לעשות את ההבדל שיביא את הלקוח הבא. גם צלמים מנוסים המחפשים להכנס לתחום מתפתח ורווחי יכולים ללטוש עיניים אל עבר צילום אדריכלות. תמונות טובות הן חלון הראווה עבור בעל המקצוע שבנו את הבית או עיצבו את החלל. תמונות טובות שוות הרבה כסף ולכן אדריכלים לרוב לא מתפשרים על איכות התמונות שיהיו אצלם באתר. כתוצאה מכך, צלמי אדריכלות מובילים מתפרנסים יפה מהתמקצעותם בנישה המיוחדת הזו.


לפני שרצים להתחיל לצלם, וכדי שהתמונות יצאו יפות ומועילות עבור האדריכלות או המעצבת הנה כמה טיפים מועילים שכדאי לזכור



טיפ #1 - התשמשו בחצובה

צילום אדריכלות קורה לרוב בתוך חללים סגורים, היכן שיש הרבה פחות אור מהחוץ. הרבה פעמים המצלמה תתקשה לצלם בתאורה הזו (גם שנראה לנו שיש הרבה אור). ביטוי לכך יהיה בחשיפה ארוכה (סיכון לטשטוש התמונה כי אנחנו זזים) או העלאה מלאכותית של רגישות חשיין המצלמה (תמונות מגורענות). כמעט תמיד נעדיף לצלם עם חצובה שתאפשר לנו לצלם בחשיפות ארוכות וגם לשמור את רגישות החיישן (ISO) ברמה נמוכה. לצורך כך נוציא את המצלמה ממצב אוטומטי ונצלם לפחות במצב P.

בנוסף, חצובה מאפשרת לנו לתכנן טוב יותר את הקומפוזיציה שלנו. חצובה טובה תאפשר לנו לצלם יותר ולהתעייף פחות.



טיפ #2 - שמרו את המצלמה ישרה

כשנצלם אדריכלות ועיצוב פנים לרוב נשתמש בעדשה בעלת זוית ראייה רחבה (עדשה רחבה). אחד ההתופעות שקורות כאשר מצלמים בעדשה רחבה היא עיוות של קווים ישרים. במקרה הזה קווי הבנין. זה כמובן אפקט לא רצוי בכלל. אז כדי להמנע מתיקונים מיותרים בפוטושופ, הציבו את המצלמה כך שהעדשה מקבילה לקרקע. כך נצמצם למינימום את אפקט עיוות הקווים.


קורס צילום אדריכלות. לצלם נכון
שמירה על עדשת המצלמה מקבילה לקרקע (קו הבסיס) עוזרת מאד ליישר את הקווים שעלולים להתעקם בצילום


טיפ #3 - צלמו בשעות עם הרבה אור

צילום בתוך מבנה מגביל כאמור את כמות האור ולכן תמיד כדאי לצלם בשעות שבהן אור יכול אור להכנס מהחלונות. מלבד האור שנכנס לחדרים, האוירה שבתמונות יותר קלילה וצבעונית. זה משדר חיוניות וחיוביות. הכניסו אור לתמונות שלכם.



טיפ #4 - נסו לשלב תנועה בתוך התמונה

צילום בחשיפה ארוכה יכול להוסיף לנו את האפשרות ליצור מריחה של תנועה. תנועת בן הבית או המעצב בתוך החלל מוסיפה עניין וגם נותנת אלמנט של קנה מידה בתוך התמונה. נסו לצלם בחשיפות של חצי שניה עד 2 שניות. זה יכול ליצור אפקטים מעניינים



תנועה ומריחה בצילום אדריכלות. לעשות את זה נכון
צילום במהירות סגר של 1.6 שניות מורח את התנועה - יוצר קנה מידה ואפקט יפה אך לא מסיט את תשומת הלב מהעיצוב.

טיפ #5 - צלמו מפינות החדר ולאו דווקא ממרכזו

התמקמו בפינת החדר בשביל הצילום. לרוב, צילום מהפינה יאפשר לנו לראות את 2 הקירות שממול. מבחינת קומפוזיציה הקירות יובילו את עין הצופה על עומק התמונה ויצרו תחושה של חלל מרווח. כך נוכל להתרשם בצורה טובה מהחלל והעומק שלו. הטיפ טוב בעיקר בחללים קטנים שלהם נרצה לתת תחושה מתקנת של נפח וגודל.


צילום מטבח ועיצוב פנים. קורס צילום אדריכלות בירוק
במיוחד בחללים קטנים כדאי להתמקם בפינת החדר - זה מייצר תחושה של גודל ונפח

צילום אדריכלות היא נישה מתפתחת מאד ששווה להכנס אליה. יש כמה כללי יסוד חשובים שכדאי לזכור כשבאים לצלם. יש לציין שצריך מידה מסוימת של ידע בתוכנות אדובי פוטושופ כדי לעשות תיקונים ופינישים לתמונות אך אם נתחיל עם תוצאה טובה מהמצלמה, התיקוניים יהיו שוליים ונחסוך זמן יקר בפוסט.

אנחנו בירוק מלמדים קורס צילום אדריכלות ועיצוב פנים עם הצלם המוכשר ניצן הפנר. ניצן מתמחה בצילומי עיצוב ולקוחותיו כוללים חברות לעיצוב וייצור מטבחים וריהוט, אדריכלים שעובדים עם חברות גדולות במשק וגם עם מעצבים בתחום המגורים. הצטרפו אלינו ותלמדו את הטיפים החשובים שיהפכו את התמונות שלכם ל-וואו.

פוסטים אחרונים
תגיות
bottom of page