top of page

המגזין

כל מה שרציתם לדעת על עולם הצילום

ארכיון

קמתם בזריחה? ככה תנציחו את הרגע!


צלמים מנוסים יודעים שהזמנים הכי טובים לצילום הם מוקדם בבוקר. למה דווקא בבוקר?

בבוקר האויר נקי, הראות טובה והאור פשוט יפייפה.

אז אם כבר קמנו מוקדם בבוקר, למה לא להשקיע עוד קצת ולצלם את השמש שלנו עולה מעל קו האופק.

הרבה פעמים אנחנו מנסים לצלם זריחה או שקיעה אבל זה לא בדיוק יוצא לנו כמו שאנחנו רואים בעינינו. הסיבה העיקרית היא שהמצלמה שלנו אינה יכולה לקלוט את כל טווח הבהירות מהחלקים הכהים בפריים שלנו ועד החלקים הבהירים מאד כמו שהראייה האנושית יכולה.

לכן, לרוב שימוש במצב צילום אוטומטי לא יניב לנו את התמונות שאנחנו רואים ומתלהבים מהן.


שלב ראשון:

להעביר את המצלמה למצב חצי אוטומטי (P / S / TV) כל אחד והמצלמה שלו. מי שיודע איך לצלם במצב ידני עוד יותר טוב. הרעיון הוא לשלוט במצב החשיפה באמצעות הצמצם ומהירות הסגר במצב ידני - או - באמצעות הכפתור שעליו יש סימון -/+ .


שלב שני

למדוד מרחק של בערך 4 אצבעות מהשמש ולזכור בראש את הנקודה בשמיים. לכוון את המצלמה כך שמרכז הפריים יכוון לאותה נקודה בשמיים.


שלב שלישי

נכוון את פיצוי החשיפה (או מד האור - במצב צילום ידני) כך שנהיה 3 שנתות לכיוון הפלוס. כדי לנעול את ערך החשיפה הזה נלחץ על הכפתור המתאים לכך:

במצלמות Canon - כפתור הכוכבית

במצלמות Nikon / Sony / Fuji - כפתור עליו רשום AE-L שמשמעותו Auto Exposure Lock









- כפתור הכוכבית



שלב רביעי

לאחר כוונון מד האור - או - לחיצה על כפתור הכוכבית / AE-L נחזור לפריים המקורי שלנו ונצלם תמונה ראשונה. בהתאם לתוצאה, נמשיך לכוונן בעדינות את פיצוי החשיפה עד להגעה לתמונה מושלמת.



טיפ חשוב

תמיד צריך לזכור שאי אפשר לצלם תמונה שבה גם רואים יפה את האור הכתום-צהוב של השמש העולה וגם את קו האופק ומה שנמצא על הקרקע. כל מה שהוא לא חלק מהזריחה יצא שחור בתמונה וזאת מפני שפערי עוצמות האור גדולים מדי בכדי לראות פרטים גם בחלק התחתון של התמונה.

לכן, חשוב לזכור לא לתת יותר מדי מקום למה שנמצא על הקרקע בתוך הפריים.







פוסטים אחרונים
תגיות
bottom of page