top of page

המגזין

כל מה שרציתם לדעת על עולם הצילום

ארכיון

צילום אוכל - מה שאתם צריכים לדעת

מי לא אוהב לצלם אוכל? בין אם זה אוכל שאנחנו הכנו או מנה שווה במסעדה. אוכל הוא גם משהו שמצטלם טוב וגם מעביר מסר טעים ומגרה לצופה. צילום אוכל כמו כל ז׳אנר של צילום עובר אופנות ומשתנה בהתאם לזמנים. כניסת הטלפונים הניידים והמצלמות ההולכות ומתקדמות שהם נושאים שינו לגמרי את הז׳אנר הזה שהיה שמור עד לא מכבר לצלמים מקצועיים בלבד.

היום כולם כבר מצלמים את האוכל שלהם, בכל מקום ובכל זמן. אם כבר הוצאנו את הסמארטפון לצלם את הצלחת המהממת שלנו, בואו נעשה את זה כמו שצריך. הכנו לכם כמה טיפים פשוטים לצילום שישדרג את המחמאות שתקבלו:


1. היכן האור?

כמו בכל תמונה ובכל ז׳אנר צילומי שניגש אליו, האור הינו אחד משלושת המרכיבים החשובים ביותר. עצמת האור והצבע שלו יגדירו הרבה מהאופי של התמונה שניצור.

ככלל, נעדיף לצלם כאשר האור באחד משני המצבים:

  • האור נמצא מולנו - כלומר אנחנו מצלמים כאשר האור נמצא מצידה השני של המנה אותה אנחנו מצלמים. כלומר, האוכל נמצא בינינו ובין מקור האור. במצב כזה האור מייצר אוירה דרמטית ומעניינת, לעיתים האור עובר דרך האוכל עצמו והופך אותו לזוהר. רק לשים לב שהאור לא מסנוור את עדשת המצלמה.

  • האור נמצא מצדדנו - האור מגיע אנכית לאוכל. האור מורגש באזור אחד של הצלחת ופחות באזור שממול. אור וצל הם מרכיב עיקרי ביצירת אשליית התלת מימד ובהעברת הטקסטורה של האוכל. מרבית הפעמים נוכל להבחין שצילומי אוכל מקצועיים האור מגיע מהצד.

אצלנו בבית לרובנו אין פנסים ייעודיים לצילומי מזון, מצד אחד, ומצד שני, התאורה הביתית מגיע מכיוון התקרה מה שהופך אותה לפחות מעניינת. לכן, אצל רובנו יהיה הכי טוב לצלם אל מול חלון גדול שהאור המגיע ממנו יעטוף את האוכל. כדי לשלוט טוב יותר באזורים הכהים במנה אפשר להשתמש בקרטון לבן או אפילו נייר מדפסת כדי להבהיר אותם.



צילום אוכל


2. זוית מחמיאה

מאז כניסת הסמארטפונים לחיינו, צילום האוכל השתנה גם כן. היום אנחנו רואים בעיקר צילום בזוית אנכית (ממש מעל הצלחת) בעוד לפני זמן לא רב, רוב התמונות נעשו בזוית של 45 מעלות. הקלות בה ניתן לצלם בטלפון הביאה את סגנון צילום האוכל להיות יותר שטוח וגרפי עם פחות תשומת לב לנעשה ברקע, למעט המשטח עליו מונחת המנה. ואכן בהרבה מהמקרים עדיף יהיה לצלם ממש מעל הצלחת, מה שצריך לגרום לנו לחשוב על איך אנחנו מסדרים את הצלחת לקראת הצילום.

כדאי מאד להניח את הצלחת על משטח עם רקע שיעזור לנו להבליט את המנה - צבע ניגודי לצבעי האוכל, אופי של הצילום (למשל צילום לחם כפרי על משטח עץ שמזכיר מאפייה במושב) או טקסטורה מעניינת שיוצרת אופי ועומק.

במידה ונרצה לצלם בזוית יותר נמוכה, נשתדל להקפיד שהמצלמה לא תהיה מסונוורת מהאור, שיהיה לנו רקע מעניין ושהרקע לא יגנוב את תשומת הלב.







3. עדשה מתאימה

זה קצת מוזר לדבר על עדשות כשמצלמים עם הטלפון, אבל היום בהחלט יש על מה. כמעט לכל הטלפונים היום ישנה יותר מעדשה אחת למצלמה וזה יתרון משמעותי בכל הקשור לצילום אוכל. לרוב הטלפונים ישנן 2 עדשות ומעלה כאשר אחת מהן היא הסטנדרטית (צילום בזוית ראייה רחבה) והשניה היא בעלת זוית ראייה צרה יותר (טלסקופית). במקור ייעדו את העדשה הטלסקופית עבור צילומי פורטרט (וזאת מכיוון שצילום עם עדשה כזו מייצר יותר טשטוש ברקע). בשבילנו צלמי האוכל זה ממש מעולה: א. העדשה הטלסקופית מצמצת את זוית הראיה בדיוק למה שאנחנו צריכים כדי להראות את המנה (אבל כנראה שנצטרך לעבור למצב עמידה בשביל זה :))

ב. עדשה טלסקופית אינה מעוותת את הפרספקטיבה בדיוק כמו שצלמים מקצועיים רוצים בתמונות שלהם.

אז אנחנו ממליצים מאד לשנות את מצב הצילום בטלפון למצב פורטרט מה שיגרום למצלמה לצלם דרך העדשה הצרה יותר.

*אם אין ברשותנו טלפון עם עדשה כזו, נקפיד למקם את מנת האוכל במרכז כך שהעיוות ישפיע עליה כמה שפחות. לאחר הצילום נוכל לערוך את התמונה (בטלפון) כך שלחתוך החוצה כל מה שמפריע לנו.





אז לסיכום:

3 דגשים עיקריים לצילום אוכל בטלפון שלנו:

א. המיקום שלנו ביחס למקור האור

ב. הזוית שבה אנחנו מחזיקים את הטלפון

ג. העדשה בה אנחנו משתמשים


רוצים הדרכה אישית בשיפור מיומניות צילום האוכל שלכם עם טלפון ו/או עם מצלמה? הרשמו לסדנת צילום האוכל הקרובה שלנו.

בתכנית יש לנו שף שמבשל לנו אוכל צבעוני ופוטוגני אצלו במטבח רחב הידיים והמעוצב. בסדנה נעבור יד ביד על כל הטיפים הקשורים בהכנות, בסטיילינג ובצילום האוכל עצמו. נלמד איך לצלם בתנאי תאורה שונים: אור חלון טבעי או תאורה מלאכותית מקצועית ושילובים, עזרי תאורה ומחזירי אור וכל מה שאתם צריכים כדי לצאת לדרך כצלמי אוכל משודרגים.


לפרטים והרשמה לחצו כאן


או התקשרו: 055-8857533


מתעניינים בקורס צילום? >>

פוסטים אחרונים
תגיות
bottom of page